Üç işçi konfederasyonunun genel başkanı “vergide adaleti sağlanması” için TBMM’ye gidecek

TÜRK-İŞ, HAK-İŞ ve DİSK Genel Başkanlarından TBMM’ye Ortak Ziyaret

T24 Haber Merkezi

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ve DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, vergi adaletinin sağlanması ve çalışanların-emeklilerin sorunlarına çözüm getirilmesi için TBMM’de partilerin grup başkanvekillerine ortak ziyaretlerde bulunacak. Temmuz ayında ortak açıklama yaparak taleplerini dile getiren üç genel başkan, Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Muş‘tan da destek isteyecek.

Türk-İş, Hak-İş ve DİSK genel başkanları vergi adaleti sağlanması ve emekliler ile çalışanların sorunlarına çözüm getirilmesi talebiyle yarın ve çarşamba günü TBMM’de partilerin grup başkanvekillerine ortak ziyaretlerde bulunacak.

Bu kapsamda CHP, MHP, AKP, Gelecek-Saadet Grubu ve İyi Parti ziyaret edilecek. Üç genel başkanın, CHP, MHP ve İyi Parti’nin grup başkanvekilleri ile görüşmesinin yanı sıra, AKP Grup Başkanı Abdullah Güler ve Gelecek-Saadet TBMM Grup Başkanı Selçuk Özdağ ile de bir araya gelmesi bekleniyor. Çerkezoğlu, Atalay ve Arslan’ın ayrıca TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Muş ile de görüşmesi planlanıyor.

DİSK, TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ genel başkanları, 9 Temmuz 2024’te ortak bir açıklama yaparak taleplerini içeren bir bildiri yayımlamıştı.

“Vergi sistemi yeniden düzenlenmeli, asgari ücret acilen artırılmalı”

Bildiride, ücretlerin vergilendirilmesindeki adaletsizlik ve artan vergi oranlarının çalışanları mağdur ettiği vurgulanarak, gelir vergisi tarifelerindeki değişimlere dikkat çekilmişti. Ayrıca, vergi matrahının ücretli çalışanların lehine farklılaştırılması ve asgari ücret sonrası ilk vergi basamağı için %10 oran talep edilmişti.

Enflasyonla mücadelenin düşük ücretlerle sağlanamayacağı belirtilen bildiride, asgari ücretin acilen artırılması istenmişti. Aynı zamanda, emeklilerin en düşük aylıklarının asgari ücret tutarında olması ve sendikal örgütlenme engellerinin kaldırılması talepleri de dile getirilmişti.

Bildiride, vergi sisteminin gelir adaleti gözetilerek yeniden düzenlenmesi, aile yükümlülüklerine göre farklılaştırılması gerektiği vurgulanmış ve ayrımcılığın son bulması çağrısı yapılmıştı. (ANKA)

İlgili Haberler: